Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv

Postat la: 16.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat la patru ani de închisoare. Decizia este definitivă astfel că Mircea Băsescu trebuie să se predea de îndată pentru încarcerare. În acelaşi dosar, judecătorii au menţinut decizia Tribunalului Constanţa în cazul lui Marian Căpăţână, astfel că l-au condamnat pe acesta la trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Căpăţână, dar şi ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu. Pe 8 ianuarie 2016, Mircea Băsescu a fost condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână, la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă. Cei doi au fost arestaţi preventiv şi la domiciliu din 19 iulie 2014 până în 24 iunie 2015.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE