Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mitropolitul nu s-a prezentat la Comisia ce analizează cărţile unor deținuţi, motivând că el a dat doar o binecuvântare

Postat la: 26.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mitropolitul Ardealului şi alte două cadre didactice ale Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu care au coordonat lucrările unor deţinuţi nu s-au prezentat la Comisia de Etică, informează Mediafax.

Surse universitare susțin că IPS Laurenţiu Streza a transmis că a dat doar "o binecuvântare" unei cărţi a lui George Becali. Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții ULBS, Comisia de Etică a instituției, reunită marți, a amânat luarea unei decizii în privința cadrelor didactice care s-au implicat în scrierea unor lucrări științifice de către persoane aflate în detenție, din cauza faptului că nu au putut fi audiați toți cei implicați.

"În fața comisiei s-au prezentat conf. univ. dr. ing. Mirela Stanciu, de la Facultatea de Știinte Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, și prof. univ. dr. ing. Gligor Ciortea, directorul general al Departamentului pentru Învățământ la Distanță și Frecvență Redusă, în timp ce prof. univ. dr. ing. Valentin Petrescu, din cadrul Facultății de Inginerie, și prof. univ. dr. Laurențiu Streza, mitropolit al Ardealului, și-au formulat și transmis în scris punctele de vedere. Conf. univ. Doru Poiană de la Facultatea de Drept a formulat o cerere de amânare, neputând fi prezent întrucât este apărător într-un dosar aflat pe rol la Curtea de Apel Alba Iulia", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Comisia de Etică va stabili, împreună cu Doru Poiană, ziua din cursul acestei săptămâni în care el urmează să se prezinte în fața Comisiei. "Comisia de Etică a ULBS precizează faptul că, potrivit art. 6, al. 5 din Regulamentul de organizare și funcționare, accesul terților la dosarul de caz este interzis, excepție făcând autoritățile competente ale statului. După ce vor fi audiați toți cei implicați în acest caz, Comisia de Etică va lua o hotărâre, care va fi făcută publică în integralitate", se mai arată în comunicat. Surse din cadrul Universității au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, în documentul transmis Comisiei de Etică, mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza, a precizat că nu a coordonat lucrarea lui George Becali "Iubire milostivă...", ci doar a dat "o binecuvântare" cărții respective.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE