Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Moțiunea de cenzură a PNL nu a trecut de Parlament. Victor Ponta rămâne premier!

Postat la: 12.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liberalii nu au reușit să adune suficienți parlamentari de partea lor în ceea ce privește moțiunea de cenzură depusă împotriva premierului Victor Ponta. Tema aleasă de PNL, cea a votului din diaspora nu a fost suficient de puternic pentru parlamentarii UDMR și cei ai UNPR, pentru a trece de putere. Moțiunea a căzut cu 194 voturi pentru.

Liberalii au știut încă de la început că șansele ca moțiunea să treacă, deoarece aveau nevoie de 273 de voturi, iar numărul susținătorilor era mai mic de atât, opoziția având o majoritate confortabilă.

Până înainte de a se începe votul, liberalii care avea susținerea PSRo a lui Mircea Geoană și a independenților, sperau să reuşească să convingă o parte dintre parlamentarii puterii să le treacă moțiunea.

Înainte de a depune moțiunea, copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat că speră ca toți parlamentarii PNL să fie prezenți în sală și să obțină și voturile unor deputați și senatori din alte partide. "Sper să fie toți (parlamentarii liberali prezenţi - n.r.). Am transmis mesaje în acest sens și eu și colega mea, doamna Gorghiu, ca toți să fie prezenți la aceasta moțiune. Sper să fie cu toții pentru că este un moment politic foarte important în care noi nu numai ca folosim dreptul constituțional pe care nu ni-l poate lua nimeni, dar în condițiile în care îndeplinim condițiile regulamentare și avem numărul necesar de semnături har Domnului să putem depune aceasta moțiune pe o tema extrem de importantă pentru români", a mai spus Blaga

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE