Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Moșna, Iași.Llocalitatea unde nu s-a prezentat nimeni la vot

Postat la: 07.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În două secţii de votare din comuna Moşna, judeţul Iaşi, până la ora 17.00 nu s-a prezentat nicun alegător. Aici ar fi trebuit să-şi exprime opţiunea cei peste 3700 de cetăţeni moldoveni, cu cetăţenie română, care au domiciliul în singurul bloc din localitate, în apartamentul unui poliţist.

Niciunul dintre ei n-a votat insa. Până la ora 17.00, niciun om nu a trecut pragul celor două secţii de votare. Asta, deşi pe liste se află 1800, respectiv 1902 persoane, toate la aceeaşi adresă: un apartament din singurul bloc din localitate. Pregătirile au fost ca la carte: câte cinci cabine, câte opt membri în biroul fiecărei secţii şi mii de buletine de vot care nici măcar n-au fost desigilate. Rodica Diaconu, preşedintele secţiei de votare 540: „Noi suntem dispuşi, uitaţi stăm cu totul pregătit, ştampile la dispoziţie cu tot felul de... cu buletinele, cu ştampilele".

În secţia vecină, aceeaşi situaţie. Niciunul dintre cetăţenii moldoveni care au şi cetăţenie română nu şi-a exercitat dreptul la vot. Sinoreta Ciubotaru, preşedintele secţiei de votare 539: „Cred că sunt ieşiţi în Uniunea Europeană pentru că pentru asta au venit practic, un pas spre Uniunea Europeană. Ce să facem? Ne facem datoria, stăm aici până la ora 21.00 când se închide secţia de votare, după aceea anulăm totul". De altfel, nici în celelalte secţii în care mai figurau cetăţeni basarabeni pe liste, votanţii nu şi-au făcut apariţia. Localnicii sunt intrigaţi de situaţia creată. Localnică: „Singurii care nu sunt miraţi de absenţa votanţilor sunt locatarii din blocul unde ar trebui să locuiască într-un singur apartament 3.700 de oameni". Ioan Ciubotaru, locatar în bloc: „Am 37 de ani de când stau aici, am cartea de imobil, mi s-a încredinţat, dar în rest n-am văzut nimic ca să apară vreun basarabean aici. În localitate sunt doi care sunt căsătoriţi". Populaţia comunei Moşna a crescut de patru ori în ultimii doi ani, ajungând la 8.000 de locuitori. Jumătate dintre ei locuiesc în apartamentul de 40 de metri pătraţi al unui poliţist.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE