Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Moscova a mai trimis in Siria patru avioane de lupta, pe langa tancuri

Postat la: 19.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rușii au trimis în Siria patru avioane de luptă, aparate observate de SUA în apropiere de Latakia" (vest), un fief al regimul Bashar Al-Assad, scrie AFP, preluată de Agerpres. Această nouă întărire a prezenței militare ruse intervine în timp ce Statele Unite și Rusia au reluat dialogul militar asupra situației din Siria.

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, l-a contactat vineri pe omologul său rus, Serghei Șoigu, pentru prima dată de la preluarea mandatului în februarie 2015, și au discutat aproape o orădespre situația din Siria. Cei doi miniștri au convenit printre altele "să continue discuțiile" între militari privind mijloacele de a schimba informații asupra activităților în diferite părți ale Siriei, pentru a evita orice incident.

De peste o săptămână, Statele Unite sunt alarmate de sporirea prezenței militare ruse în Siria cu scopul a întări ajutorul acordat regimului condus de președintele Bashar Al-Assad, iar americanii se află de mai mult de un an în fruntea unei coaliții internaționale contra jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI).

Anterior, Pentagonul a informat că a observat apariția în apropiere de Latakia de material și trupe ruse, situație ce duce la concluzia că armata ursă este pe cale de a instala o bază aeriană avansată. Moscova a trimis până în prezent în zonă cel puțin patru elicoptere militare, șapte tancuri, mai multe vehicule blindate pentru transportul trupelor, a mai anunțat Pentagonul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE