Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












NASA confirmă venirea unui asteroid din platină pe 31 octombrie, de Halloween

Postat la: 30.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De Halloween, pe 31 octombrie, NASA susţine că se va apropia la o distanţă foarte mică de Pământ un asteroid. Acesta este alcatuit din platină, care valorează, tinând cont de greutatea obiectului ceresc, aproximativ 5,5 trilioane de dolari.

Pe 31 octombrie, când Statele Unite ale Americii sărbătoresc Halloween, NASA spune că pe lângă planeta noastră va trece un asteroid la o distanţă destul de mică. "Mică", în acest context al spaţiului cosmic, înseamnă 500.000 de kilometri şi nu reprezintă un pericol, dar este cea mai mică din ultimii nouă ani. Acesta alcatuit din platina si daca ar cadea pe Terra, pe langa ravagiile pe care le-ar produce, ar scadea brusc la bursele internationale pretul acestui metal nobil.

Asteroidul, denumit 2015 TB145, a fost descoperit de NASA pe 10 octombrie şi nu are o traiectorie liniară, de unde şi greutatea cu care a fost detectat. NASA a spus că asteroidul va trece pe lângă Terra la o distanţă puţin mai mare decât cea dintre Pământ şi Lună. Mai mult, niciun alt corp cosmic nu se va mai apropia la fel de mult de Pământ până în 2027. Acesta are o forma de "cartof" cu o latime de 280 m şi o lungime de 620 m.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE