Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












NATO condamnă mobilizarea avioanelor ruse contra sistemului antirachetă din România

Postat la: 23.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

NATO a condamnat suplimentarea forţelor ruse în Crimeea şi a avertizat că ar putea fi periclitată stabilitatea regională, după ce forţele aeriene ruse ar fi anunţat că intenţionează să staţioneze bombardiere strategice de tip Tupolev în Crimeea, relatează Mediafax.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării, un escadron de bombardiere supersonice Tupolev TU-22M3 ar urma să ajungă în Crimeea în curând, ca modalitate de contracarare a instalaţiilor antibalistice NATO din România.

"Capacităţile de atac ale acestor avioane vor spori apărarea în regiunea Mării Negre. Este una dintre măsurile luate ca reacţie la instalarea unor elemente antirachetă la o bază militară americană din România", a declarat oficialul militar rus, sub protecţia anonimatului, pentru agenţia Interfax. Un escadron are între 10 şi 24 de avioane militare.

În replică, un oficial NATO a condamnat vehement iniţiativa Rusiei. "După cum au arătat miniştrii de Externe ai statelor NATO în luna mai, a trecut mai mult de un an de când Rusia a anexat în mod ilegal şi nelegitim regiunea ucraineană Crimeea; noi nu recunoaştem măsura anexării şi cerem Rusiei să o anuleze", a declarat oficialul NATO, citat de revista Newsweek.

"Condamnăm planurile Rusiei de suplimentare a prezenţei militare în Crimeea şi suntem preocupaţi de intenţiile de consolidare a capabilităţilor militare în regiunea Mării Negre, situaţie care poate avea implicaţii pentru stabilitatea regiunii", a atras atenţia oficialul NATO.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE