Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O Echipă a Parchetului General se află la sediul Parchetului Vaslui pentru verificări în cazul fetei violate

Postat la: 22.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

PARCHETUL GENERAL A CONSTITUIT O ECHIPĂ DE PROCURORI DEDICATĂ EXCLUSIV VERIFICĂRILOR ÎN CAZUL VIOLULUI DE LA VASLUI. AID VA INFORMA TOATE AMBASADELE DIN SPAŢIUL EUROATLANTIC CU PRIVIRE LA CAZUL DIN VASLUI DIN PERSPECTIVA RESPECTĂRII STATULUI DE DREPT ŞI A DREPTURILOR ŞI A LIBERTĂŢILOR CETĂŢENILOR

Având în vedere sesizarea Asociației pentru Implementarea Democrației în cazul fetei violate din Vaslui, Parchetul General ne-a comunicat următoarele:

· la nivelul Parchetului General a fost constituită o echipă de procurori care efectuează ample verificări exclusiv pentru acest caz.

· amplele informații din mass media au adus elemente noi în acest caz, iar Parchetul General efectuează în acest moment verificări/ control inclusiv la fața locului, la sediul PJ Vaslui.

În urma completării anchetei cu rezultatele verificărilor efectuate la fața locului, în decurs de câteva zile concluziile şi eventualele măsuri luate vor fi făcute publice. De asemenea, AID va informa statele membre din spaţiul euroatlantic cu privire la cazul fetei violate din Vaslui. Informarea este efectuată din perspectiva respectării statului de drept şi a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor.

Aşa cum AID a efectuat astfel de informări către mediul diplomatic vizând fapte de corupţie, aceast caz reprezintă doar un exemplu a unei practici generalizate în zonele cu dezvoltare economică precară, izolate sau cu educaţie deficitară şi necesită o atenţie sporită din partea mediului academic.

Ţinând cont de faptul că judeţul Vaslui se află în primele 10 judeţe la nivelul întregii ţări din perspectiva numărului de violuri şi abuzuri sexuale, numai în primele 6 luni ale acestui an s-au înregistrat 30 cazuri şi anume 25 cazuri de acte sexuale cu minori şi 5 cazuri de corupere sexuală-, considerăm vitală informarea şi implicarea mediului internaţional în susţinerea statului de drept, atât din perspectiva luptei împotriva corupţiei, cât şi din perspectiva încălcării unor drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţenilor, cu atât mai mult, în cazuri de acest gen care afectează grav psihologia întregului popor şi cu precădere a comportamentelor şi atitudinilor din comunităţile locale, adevărate orori.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE