Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O formatiune de sase avioane de lupta turcesti a incalcat spatiul aerian national al Greciei

Postat la: 16.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sase avioane de lupta apartinând Turciei au intrat miercuri in spatiul aerian national al Greciei dinspre nord-est, centrul si sudul Marii Egee, au declarat responsabili din Ministerul elen al Apararii, potrivit site-ului AirLive.net.

Avioanele turcesti erau insotite de o alta aeronava ce nu dadea impresia ca ar face parte din aceasta formatiune. In timpul incidentului de miercuri, aparatele Turciei au comis circa 20 de incalcari ale spatiului aerian al Greciei, indica, sub rezerva anonimatului, aceiasi oficiali de la Atena, potrivit carora doua dintre aparatele de zbor aveau arme la bord si ca un duel aerian ar fi avut loc.

Cu toate acestea, avioanele militare ale Turciei au fost interceptate si escortate de sase avioane de lupta elene, conform AirLive.net, fara alte detalii cu privire la acest incident.

Insa recordul in materie de incalcare a spatiului aerian al altor tari il detine Rusia. Numai in acest an, conform situatiei de la 31 martie, avioane de lupta rusesti au survolat de 944 de ori spatiul aerian al Japoniei. Potrivit Ministerului nipon al Apararii, aceasta este cu 16% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. NATO in genere a constatat ca dupa declansarea crizei in Ucraina in februarie 2014 avioanele de lupta ale Rusiei hartuiesc constant spatiul aerian occidental.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE