Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oficiul National pentru Jocuri de Noroc se transforma în minister și preia Loteria Română

Postat la: 24.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc ( ONJN ) este o instituție care are ca atribuții autorizarea, monitorizarea și controlul operatorilor de jocuri de noroc, activitate ce include loteria, aparatele electronice, jocurile de bingo, turneele de poker și jocurile care se desfășoară online. ONJN este, deci, principala autoritate în materia jocurilor de noroc.

Recent, au apărut informații conform cărora Guvernul dorește restructurarea Oficiului. Concret, ONJN ar urma să devină Minister și să preia Loteria Română, principalul operator de pe piață. Practic, s-ar ajunge în situația în care autoritatea din domeniu ar deveni, simultan, operator.

Este evident că, astfel, se va ajunge în situația în care societățile partenere ale Loteriei să fie favorizate, așa cum s-a încercat și cu ocazia ultimei modificări a OG 77/2009 prin intermediul OUG 92/2014. La acel moment, m-am opus adoptării unor prevederi abuzive, neconstituționale și vădit anticoncurențiale, cuprinse în ordonanța prin care ONJN dorea să legalizeze frauda de la loterie.

La acel moment, se dorea introducerea unor reglementări care să permită încadrarea unor aparate de tip slot-machine, importate de societatea NOVOMATIC, într-o nouă categorie, pentru care nu se plăteau taxe. Mai mult decât atât, a existat chiar și o anchetă a DNA cu privire la aceste practici. În urma opoziției PNL, s-a stopat parțial favorizarea societății despre care știm că s-a aflat printre sponsorii lui Victor- Viorel.

Dar iată că nici nu s-a finalizat ancheta DNA și auzim deja de o nouă mișcare a celor de la ONJN, care ar dori să se transforme în minister, prin preluarea Loteriei. Pe lângă faptul că denumirea de Minister al Jocurilor de Noroc ne-ar face să ne gândim la o glumă proastă, ne întrebăm care ar fi utilitatea acestui demers ?

Este evident că un Minister s-ar bucura de altă autonomie în cheltuirea banilor și în implementarea unor norme de aplicare a legii, pe care o vor putea interpreta după bunul plac al sponsorilor, dar oare chiar ne permitem să ne batem joc de veniturile care provin din această ramură economică esențială pentru bugetul de stat ? Oare de unde va acoperi Victor-Viorel reformele fiscale, dacă va renunța la o parte din veniturile încasate în urma exploatării jocurilor de noroc ? Se vor relua presiunile puse pe micii intreprinzători ?

Consider că putem identifica soluții cu adevărat bune pentru Loterie, soluții care presupun colectarea banilor la bugetul de stat. Avem numeroase exemple de bune practici în Europa, unde loteria este reglementată și taxată corespunzător. ONJN trebuie să se rezume la sarcinile pe care le are în piața jocurilor și să nu mai încerce să acapareze capital pe care să-l direcționeze către "sponsori"... Loteria are un patrimoniu foarte bogat, cu clădiri, terenuri, bunuri mobile, etc...

După ce Victor Viorel și prietenii lui au epuizat orice sursă care ar fi putut genera profit, mă gândesc că acum au descoperit o nouă țintă, care să fie devalizată și servită sponsorilor: Loteria Română.

Maria Grecea
Deputat PNL

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE