Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Orange si Vodafone nu vor avea acces la reţelele fixe ale Telekom şi RCS&RDS

Postat la: 06.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cei mai mari operatori locali de telefonie mobilă, Orange și Vodafone, nu vor putea avea acces la reţelele fixe ale Telekom şi RCS&RDS pentru a lansa propriile pachete complete de servicii mobil-internet-TV pentru acasă.

Măsura se aplică în urma deciziei Comisiei Europeane conform căreia piața cu amanuntul a serviciilor de acces la internet în bandă largă la puncte fixe din România este una dintre cele mai competitive din Europa, nefiind astfel necesare măsuri de reglementare ex ante la nivelul pieței de gros. În urma răspunsului de la Bruxelles, autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a retras și obligațiile impuse anterior Telekom.

Comisia Europeană susține concluziile ANCOM privind faptul că circumstanțele naționale ale pieței românești a serviciilor de acces la elemente de infrastructură diferă semnificativ de cele din alte state membre ale Uniunii Europene, piața cu amănuntul fiind caracterizată de un mediu competitiv foarte dinamic, bazat pe cel mai ridicat grad de concurență la nivel de infrastructuri dintre toate statele membre UE, cu viteze medii de conexiune în bandă largă printre cele mai ridicate (peste 60% dintre conexiunile de acces permit viteze de cel puțin 30Mbps), la prețuri situate pe penultimul loc în UE.

Totodată, documentul Comisiei Europene sprijină concluzia ANCOM referitoare la faptul că niciun operator nu deține individual putere semnificativă pe piața de gros a serviciilor de acces la elemente de infrastructură. În consecință, ANCOM a retras obligațiile impuse anterior Telekom Romania Communications, se arată într-un comunicat ANCOM.

Astfel, România devine singura țară din Uniunea Europeană care elimină orice măsură de reglementare la nivelul infrastructurii de acces la utilizatorii finali în vederea furnizării de servicii de acces la internet în bandă negarantată, considerând că piața cu amănuntul funcționează în mod eficient prin forțe proprii, orice intervenție ex ante la nivelul unei piețe de gros fiind necesară și justificată numai în măsura în care ar avea ca efect beneficii reale pentru utilizatori.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE