Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Organizația "Cercetașii Irlandei" (Na Fianna Éireann) instruiește copii cu vârste de 10-11 ani în taberele de antrenament ale IRA

Postat la: 01.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul vicepreședinte republican Sinn Fein (RSF) Fergal Moore a descris traseul de la "Cercetașii Irlandei" (Na Fianna Eireann) la IRA ca fiind un "progres natural". Copii de 10 - 11 sunt crescuți în spirit cazon în taberele de antrenament ale IRA, dezvăluie presa de la Dublin.

Membrii Na Fianna Eireann, i-au descris pe copii ca fiind cercetașii republicani din Irlanda, aceștia fiind îndoctrinați prin participarea la manevre militare și marșuri cu caracter anti-britanic. Grupul de pe bază de la Dublin este condus de către membri ai aripii politice a IRA - Sinn Fein și doresc continuarea luptei IRA.
Fostul vicepreședinte RSF Fergal Moore a precizat: "Evident, la un moment dat, veți găsi acești tineri care au fost în Na Fianna ca viitori disidenți irlandezi membri ai Armatei Republicane. Aceștia vor învăța istoria reală a Irlandei în Na Fianna Eireann și vor fi convinși să continue pe acest drum. Este un progres natural. "

Majoritatea membrilor Na Fianna Eireann sunt adolescenți, dar sunt și copii de 10 sau 11 ani ce sunt foarte implicați în activiatea cercetașilor. Deși numărul lor este mic, grupul atrage în continuare mai mulți membri de dreapta.
Na Fianna Eireann, care s-a implicat într-o contramanifestație la un marș comemorativ de Paști de anul trecut din Dublin, sunt bine cunoscuți de poliție.
O sursa din poliție a declarat pentru presă că: "Acești tineri sunt disidenții de viitor ai Irlandei și suntem conștienți de legăturile acestora cu cei din IRA care îi antrenează. "

Grupul, care a fost prezentat pe Vice News în documentarul Irlanda Young Warriors, par a avea pregătirea necesară pentru o luptă armată. Un lider al cercetașilor Na Fianna Eireann, numit Alan, declară în documentar: "Cine ne cataloghează ca fiind republicanii disidenți ori teroriști juniori, îi rugam să ne contacteze. Dacă ei ar fi studiat istoria Irlandei ar fi știut că există o singură cale ca să poți să-i faci pe britanicii să plece din Irlanda și acea este printr-o campanie bazată pe forța armată. Atâta timp cât britanicii rămân aici nu vor face altceva decât să doboare civili nevinovați.

Noi recunoaștem, practic, Consiliul pentru Continuitatea Armatei Republicane Irlandeze și ne angajăm pe calea luptei armate. Cred că vom vedea în viitor o Irlanda unită, dar va fi un drum foarte lung și greu" a conchis liderul cercetașilor.
Alan a mai menționat că grupul se confruntă cu o hărțuire constantă din partea poliției, despre care ei cred că încearcă să "șteargă" mișcarea republicană în toate formele sale.

Marian Gârleanu - Dublin

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE