Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pacientă în comă la spitalul CF2 din Bucureşti, după o transfuzie greşită

Postat la: 29.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O nouă eroare medicală revoltătoare zguduie, de această dată, Spitalul Clinic nr. 2 din Capitală. O pacientă bolnavă de cancer a intrat în comă, după o transfuzie greşită. Din păcate, acesta nu este un caz singular. Recent, o femeie în vârstă de 68 de ani a decedat în urma unei transfuzii de sânge provenit de la donatori dintr-o altă grupă.

Pacienta a fost internată în 13 iunie 2016, când i s-a făcut transfuzia. A doua zi a intrat în şoc posttransfuzional, decesul survenind după o săptămână. Cazul a fost prezentat Direcţiei de Sănătate Publică abia în 27 iunie 2016. Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă în acest caz, iar Colegiul Medicilor s-a autosesizat în legătură cu o posibilă situaţie de mapraxis. Şi Avocatul Poporului s-au autosesizat, instituţia condusă de Victor Ciorbea realizând o anchetă.

Pe de altă parte, Spitalul CF2 din Capitală s-a mai aflat în centrul unui scandal de proporţii. În urmă cu șase ani, două paciente au fost infectate cu germeni gram negativi în timpul unor intervenţii chirurgicale realizate în această unitate medicală. După operații starea lor s-a înrăutățit și au fost transferate la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Universitar.

Amelia Antoniu (36 de ani) se internase la Spitalul CF 2 pentru cauterizarea unei răni pe colul uterin, o intervenție simplă, în urma căreia, în mod normal, ar fi trebuit să se externeze foarte repede. Alice Preda venise pentru serclaj în 14 săptămâni de sarcină. În ziua următoare intervenției, femeia a început să piardă lichidul amniotic, ecografia evidențiind că inima fătului nu mai bate. Au urmat avortul, hemoragia și o operație prin care femeii i s-a scos uterul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE