Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Papa Francisc a savurat frunze de coca în avionul cu care a călătorit din Ecuador spre Bolivia

Postat la: 09.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Papa Francisc a băut miercuri un ceai făcut din frunze de coca, muşeţel şi anason, în avionul cu care a călătorit din Ecuador spre Bolivia, informează CBS News, citând o stewardese care l-a servit pe Suvernul Pontif.

"Mi-a cerut 'trimate', care este de asemenea foarte comun în Argentina", a spus stewardesa. Și jurnaliștii care călătoresc alături de Papa Francisc au primit "trimate", precum şi ceai făcut doar din frunze de coca, care are un gust asemănător ceaiului verde.

Ceaiul din frunze de coca este un remediu comun pentru răul de altitudine în munţii Anzi. De altfel, aeroportul din La Paz este cel mai înalt din lume, fiind situat la peste 3.900 de metri altitudine.

Frunzele de coca sunt principalul ingredient al cocainei, dar mestecarea lor sau consumul sub formă de infuzie sunt legale şi răspândite în America de Sud. La sosirea în Bolivia, Papa Francisc a fost întâmpinat de președintele Evo Morales, care i-a oferit un săculeţ tradiţional în care se ţin frunzele de coca.

În cursul ceremoniei de primire de la aeroport Papa le-a cerut bolivienilor, cei mai săraci sud-americani, să construiască o societate care nu îi abandonează pe cei săraci şi dezavantajaţi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE