Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Papa Francisc e invitat în România de episcopii catolici

Postat la: 29.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Papa Francisc a fost invitat în România de episcopii catolici, reuniți la Oradea în perioada 26-28 septembrie. „Venirea Papei în țara noastră va putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părintești a Urmașului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, care poartă Roma în nume și latinitatea în spirit", precizează Conferința Episcopilor din România.

Papa Francisc a fost invitat în România și anul trecut, de președintele Klaus Iohannis, care a mers în vizită la Vatican. Suveranul Pontif a acceptat invitația șefului statului, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice. Papa Francisc ar putea vizita România în anul 2018. Singurul Suveran Pontif care a vizitat România a fost Ioan Paul al II-lea. Acesta a venit în mai 1999, la invitația Emil Constantinescu, președintele de atunci al țării. Vizita lui Ioan Paul al II-lea a fost prima a unui papă în România și a unui cap al Bisericii Catolice într-o țară ortodoxă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE