Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Parlamentul Elvetiei a retras cererea de aderare la Uniunea Europeana

Postat la: 17.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Parlamentul Elvetiei a decis sa invalideze aplicatia din 1992 pentru aderarea la Uniunea Europeana, la numai o saptamana inainte de referendumul din Marea Britanie legat de Brexit.

Votul a fost de 27 pentru si 13 impotriva, cu doua abtineri, in favoarea retragerii aplicatiei Elvetiei pentru Uniunea Europeana. Dupa rezultatul votului din Parlament, Elvetia a instiintat Uniunea Europeana in mod oficial de retragerea aplicatiei, potrivit ministrului de externe elvetian Didier Burkhalter.

Motiunea originala de retragere a aplicatiei la UE a fost propusa de Partidul Poporului din Elvetia, un partid conservator, si s-a bucurat de mare popularitate in randul legislatorilor.

Aplicatia de aderare la UE a Elvetiei nu a avut un impact semnificativ asupra politicii tarii in ultimii 20 de ani, in conditiile in care negocierile au fost suspendate inca din 1992, in contextul unui referendum pentru aderarea la zona Economica Europeana, cand elvetienii au votat respingerea unor legaturi mai apropiate cu Uniunea Europeana.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE