Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Patapievici referitor la declarația lui Breban: Sunt mulți oameni dezaxați

Postat la: 04.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Horia Roman Patapievici a avut, miercuri seara, prima reacție publică referitoare la declarația lui Nicolae Breban, în care academicianul susținea că "ar trebui împușcat". Fostul președinte al ICR a spus că nu are nici o teamă în ceea ce îl privește pe Breban, dar că acesta ar putea inspira prin astfel de declaraţii o serie de persoane "dezaxate" să facă un astfel de gest.

"Chestiunea in fond e urmatoarea: (Breban, n.red.) n-a retractat si de aici reiese faptul ca deplange faptul ca romanii nu sunt atat de curajosi incat sa puna mana pe pistol si sa ma impuste. Noi suntem un popor remarcabil din punctul de vedere al capacitatii de a vedea, in mod just, latura comica a lucrurilor, de a vedea derizoriul din lucruri. In cazul de fata, insa, eu cred ca e ceva ce nu putem dezumfla si nu pentru ca e maret ce s-a spus, ci pentru ca este grav. (...)

Sa nu uitam ca in societate sunt multi oameni dezaxati. Ei pot judecata in modul urmator: 'Breban, Academia Romana, romancier extraordinar - daca un astfel de om poate spune ca Patapievici poate fi impuscat asta e ceva; n-as fi eu bravul roman care poate face asta?'. Si nu ma victimizez, dar incerc sa arat ca noi, daca vrem sa construim o societate decenta, trebuie sa spunem 'nu' folosiri cuvintelor in acest fel", a spus Patapievici, la Realitatea Tv.


Afirmatiile sale vin dupa ce, luni, in presa a ajuns informatia conform careia fostul presedinte al Consiliului Consultativ al Institutului Cultural Roman, scriitorul Nicolae Breban (demis din aceasta functie in urma acestui scandal), a spus despre el si Horia-Roman Patapievici ca "ar trebui impuscati".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE