Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Patru militari români au fost răniți în Afganistan

Postat la: 30.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Patru militari români au fost răniți, joi dimineața în timp ce se aflau în misiune în Afganistan. Potrivit ministrului Mircea Dușa, doi dintre aceștia au fost răniți mai ușor, în timp ce doi sunt răniți mai grav.

Cei doi militari răniți mai grav au fost duși deja în sala de operație unde primesc îngrijiri medicale, în timp ce ceilalți doi au necesitat doar prim ajutor.

Cei patru militari au fost răniți în urma unui atac cu o mașină capcană care a explodat în apropierea bazei militare de la Kandahar.

"Patru militari romani care acţionează in cadrul misiunii Resolute Support din Afganistan au fost răniţi joi, 30 aprilie, in jurul orei 9.00, in urma exploziei unei maşini-capcană.

Militarii executau o misiune de patrulare terestra, la aproximativ opt kilometri sud-est de baza militara de la Kandahar", se arata într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Reprezentanţii MApN au precizat ca "militarilor li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se afla internaţi in stare stabila".
Digi 24 a relatat ca o patrula formata din mai multe vehicule blindate a părăsit baza militara de la Kandahar, joi dimineaţa, pentru a efectua o misiune obişnuită in jurul unităţii. Dupa opt kilometri, vehiculele s-au oprit, iar militarii au coborât pentru a cerceta zona vizata, iar in acel moment maşina-capcană a explodat, patru soldaţi fiind răniţi.

Ceilalţi militari au izolat zona respectiva si au chemat in ajutor mai multe elicoptere militare cu aparatura medicala pentru a prelua victimele.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE