Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Percheziții la Alistar Security. Patronul Dan Alistar implicat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Postat la: 28.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul București au efectuat, marți dimineața, 75 de perchezițiui la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane implicate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Printre oamenii implicați se află și Dan Alistar, patronul uneia dintre cele mai mari firme de pază din țară, Alistar Security.

Procurorii au anunțat că "efectuează un număr de 75 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Timiş, Călăraşi, Buzău, Bacău, Prahova şi Ialomiţa la locuinţele mai multor persoane fizice şi la sediile sociale ale mai multor societăţi comerciale implicate în săvârşirea infracţiunilor de „evaziune fiscală" şi „spălare a banilor".

Au fost emise un număr de 58 mandate de aducere cu privire la persoanele ce urmează a fi audiate în cauză".

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchet, "în perioada mai 2012 - august 2014, reprezentanţii unei societăţi având ca obiect de activitate prestarea unor servicii de pază au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi au declarat organelor fiscale cheltuieli în cuantum de 43.573.537 lei, care nu au la bază operaţiuni de achiziţie reale, provenind de la mai multe societăţi cu „comportament de tip fantomă", cauzând bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 3.000.000 euro.

După încasarea în conturile bancare ale societăţilor cu „comportament de tip fantomă" a sumelor înscrise în facturile fictive pe care acestea din urmă le-au emis, în cuantum de 10.000.000 euro, acestea au fost retrase în numerar şi restituite dispunătorilor plăţilor, în scopul disimulării provenienţei ilicite a acestora". .

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE