Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Percheziții la Roșia Montană. Se cauta aurul furat

Postat la: 27.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Polițiștii din Alba fac marți dimineață 64 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licență, furt și spălare de bani. Majoritatea perchezițiilor au loc în zona Roșia Montană, la căutători de aur ilegali.

Potrivit unui comunicat transmis de IGPR, au loc 59 de percheziții în județul Alba, trei în Mureș și câte una în Cluj și Bihor, la domicilii și la sediile unor societăți comerciale. Conform comunicatului, din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 - 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizație, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare.

Acestea ar fi sustras, prelucrat și comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanții, fără returnarea sumelor de bani împrumutate. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 600.000 de lei.

Polițiștii vor pune în executare 48 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză. Cercetarea se defășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licență, furt calificat și spălare de bani.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE