Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Perchezitii DIICOT În Bucureşti şi cinci judeţe, la traficanti de MEDICAMENTE

Postat la: 16.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medicamentele proveneau din România, Serbia şi Bulgaria şi urmau să ajungă în mai multe ţări occidentale, inclusiv în Norvegia. În cauză, anchetatorii colaborează cu autorităţile străine.

"La Biroul Teritorial Gorj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost începută urmărirea penală „in rem" cu privire la fapta de trafic ilicit de droguri de risc, constând în aceea că o persoană cunoscută sub apelativul „George" are ca preocupări comercializarea medicamentului Xanax, căutând potenţiali beneficiari din judeţele Mehedinţi şi Gorj. Medicamentul comercializat provine atât din România, cât şi din Republica Serbia şi Bulgaria şi este furnizat în cutii, percepându-se între 25-60Ron/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor", potrivit unui comunicat al DIICOT.

Activitatea infracţională este săvârşită de un grup structurat pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde sunt vândute tot prin intermediul membrilor reţelei. S-a stabilit că procurarea se face de la dealeri de medicamente, care le procură de la depozitele de medicamente din România, după care sunt distribuite la legături din Mehedinţi şi Gorj, care asigură finanţarea şi apoi transportul în afara ţării.

Astfel, procurorii efectuează, joi, un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în cumpărarea şi vânzarea unor medicamente (din ţară şi străinătate - Serbia) de tip Xanax, Rivotril, Diazepam, care au în conţinut substanţă activă (alprazolanum), considerată drog de risc, medicamentele fiind scoase din ţară şi vândute ca droguri în Norvegia.

Grupul infracţional a acţionat în perioada 2014-2015, implicând dealeri de medicamente, farmacişti şi persoane care făceau trafic intern şi internaţional cu medicamente cu conţinut stupefiant de ordinul sutelor de mii de comprimate, realizând beneficii financiare substanţiale . Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Gorj şi poliţişti din cadrul SCCO Gorj, sprijiniţi de ofiţeri din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, BCCO Cluj, BCCO Bucureşti şi IPJ GORJ efectuează percheziţiilor domiciliare şi punerea în executare a mandatelor de aducere, fiind aduse la audieri un număr de 12 persoane. Acţiunea are loc cu sprijinul de specialitate al lucrătorilor SRI GORJ.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE