Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Peste 1.500 de oameni au participat la marșul din București pentru unirea României cu Republica Moldova

Postat la: 12.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Participanții la marșul Unirii dintre România și Republica Moldova au ajuns duminică după-amiază la Palatul Cotroceni, unde au fost primiți de o delegație din partea președintelui Klaus Iohannis, informează Agerpres.

Aceștia au mers în marș spre Splaiul Unirii, Piața Unirii, Podul Izvor până la Palatul Cotroceni. Ei cer urgentarea procesului de reunificare a României cu Republica Moldova.

"Cele mai recente sondaje arată că peste 52% dintre cetățenii Republicii Moldova se declară în favoarea procesului de unire. Dorim unirea că este o reparație istorică, este firesc să se întâmple așa, să fim uniți și să trăim într-o țară mare, prosperă și cu bunăstare pentru cetățenii săi din ambele maluri ale Prutului", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreședintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Iulia Modiga.

Circa o mie de tineri au plecat din Chișinău spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare, în urmă cu șapte zile. Duminică au ajuns la Piața Universității din București, unde au fost așteptați de reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Ei au fost întâmpinați în Piața Universității cu pâine, sare și flori dar și cu aplauze de câteva sute de bucureșteni, susținători ai unirii României cu Basarabia. Oamenii scandau "Vrem unire" și "Ole! Ole! Chișinău și București două inimi românești" și fluturau steaguri tricolore. În Piața Universității s-au cântat Imnul național al României și s-a făcut Hora Unirii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE