Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Pictoriţa Medi Wechsler Dinu, decanul de vârstă al culturii româneşti, a murit la vârsta de 107 ani

Postat la: 19.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Medi Dinu a supravieţuit secolului XX cu aceeaşi seninătate cu care a trăit toată viaţa. Pictoriţa a murit, luni, la vârsta de 107 ani, şi va fi înmormântată miercuri, la ora 11.00, la Cimitirul Filantropia, informează Uniunea Artiştilor Plastici din România.

"Iubitorii de pictură, criticii de artă, jurnaliştii şi toţi cei care au interacţionat înt-un fel sau altul cu Medi Wechsler Dinu au avut surpriza să descopere, la vârsta senectuţii, nu doar o artistă remarcabilă ci, mai mult decât atât, un om de excepţională calitate care a iradiat înţelepciune, generozitate, blândeţe şi iubire necondiţionată faţă semeni", au transmis reprezentanţii Uniunii Artiştilor Plastici din România.

La rândul lor, reprezentanţii Centrului Cultural Casa Artelor au anunţat decesul artistei. "Doamna Wechsler a fost o desăvârşită îmbinare a spiritului şi a materiei într-o fiinţă omenească, deoarece frumuseţea vieţii ei a exprimat rafinament, înţelepciune şi o feminitate extraordinară. Îi suntem profund recunoscători pentru contribuţia remarcabilă pe care a avut-o la dezvoltarea artei şi culturii naţionale şi o vom păstra în amintirea noastră drept sufletul luminos şi bun care ne-a învăţat că pentru a trăi mult şi fericit trebuie «Să nu urăm niciodată pe nimeni»"

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE