Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Poezie de puşcărie" la Penitenciarul Bucureşti Rahova

Postat la: 12.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Joi, 11 iunie 2015, Penitenciarul Bucureşti Rahova a găzduit festivitatea de premiere a Concursului Naţional de Creaţie Literară „Poezie de puşcărie".

Ajunsă deja la cea de-a VII-a ediție și derulată în perioada martie - mai 2015, competiția literară este organizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România - Filiala București Poezie, Societatea Română de Radiodifuziune și cu Asociația Euro CulturArt, într-o tradiţie cu semnificaţii multiple pentru fiecare participant şi rezonanţă extinsă la nivelul unităţilor penitenciare.

La etapa naţională a concursului, secțiunea poezie au participat 275 de deţinuţi din 32 de penitenciare, cu 474 lucrări, iar la secţiunea povestiri scurte s-au înscris 37 de deținuți, din 16 unităţi penitenciare, cu 51 de creații.

Beneficiind de sprijinul colaboratorilor, au fost selectate și declarate câștigătoare ale acestei ediții 26 de poezii și șapte povestiri scurte. În acest an, laurii s-au îndreptat către penitenciarele:

Secţiunea proză:

Ø Locul I - P. Craiova

Ø Locul II - P. Baia Mare, P. Gherla, P. Gherla

Ø Locul III - P. Brăila, P. Drobeta Turnu Severin. P. Timişoara

Secţiunea poezie:

Bărbaţi:

Ø Locul I - P. Gherla

Ø Locul II - P. Gherla, P. Poarta Albă. P. Găeşti, P. Vaslui

Ø Locul III - P. Aiud, P. Gherla, P. Drobeta Turnu Severin, P. Botoşani, P. Bucureşti Rahova, P. Găeşti, P. Bucureşti Jilava

Ø Premiul special pentru parodie - P Vaslui

Femei:

Ø Locul I - P. Gherla; P. S. Bucureşti Jilava

Ø Locul II - P. S. Bucureşti Jilava

Ø Locul III - P. Poarta Albă, P. Bacău, P. Gherla.

Câştigătorii au fost premiaţi cu diplome şi cărţi, înmânate de preşedintele Filialei Bucureşti Poezie, domnul Dan Mircea Cipariu, colaborator activ al proiectelor de creație literară derulate de Direcția Reintegrare Socială a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Activitatea se adaugă astfel eforturilor de promovare a unei imagini obiective a sistemului penitenciar, sensibilizarea publicului faţă de problematica mediului carceral, iar la nivel individual, crearea oportunităţilor pentru experimentarea unor emoţii pozitive, a încrederii într-o comunitate mai sigură .

Comisar sef de penitenciare Gabriela LIVADARIU

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE