Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ponta: Până la 1 septembrie, prin sesiune extraordinară a Parlamentului, vreau să readoptăm noul Cod Fiscal

Postat la: 22.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Victor Ponta a publicat miercuri pe Facebook un mesaj în care anunţă că a decis convocarea Parlamentului, în sesiune extraordinară, pentru reexaminarea noului Cod Fiscal.

„Mă bucur că s-a promulgat Codul de procedură fiscală şi Legea amnistiei fiscale. Până la 1 septembrie, prin sesiune extraordinară a Parlamentului, vreau să readoptăm noul Cod Fiscal. Codul este al României, ne ajută să creăm locuri de muncă pentru tineri, să dezvoltăm economia românească, să avem bani la fondul de pensii. A fost discutat cu mediul de afaceri şi a fost deja aprobat de ambele camere ale Parlamentului în unanimitate - chiar dacă unii acum uită ce au votat!", a scris premierul, pe contul său de Facebook.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că ia în calcul mai multe variante pentru adoptarea noului Cod Fiscal şi a avansat un termen până la care intenţionează să aplice o soluţie. „Până la 1 septembrie, într-o formulă constituţională, o să avem şi Codul Fiscal, şi reducerea TVA de 19%", a spus Ponta. Soluţiile discutate în coaliţia de guvernare au fost prezentate, ulterior, de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici: sesiune extraordinară în Parlament sau ordonanţă de urgenţă prin care să fie adoptat fie întregul pachet de măsuri cuprinse în Codul Fiscal, fie o parte dintre dispoziţii.

„Soluţiile sunt: fie Parlamentul în sesiune extrordinară va adopta Codul Fiscal în foma în care a fost trims de preşedinte, fie în Guvern printr-o ordonanţă să fie adoptat. Urmează să avem o discuţie, eu o să prezint posibile scenarii: Parlamentul, în sesiune extraordinară; Guvernul, la pachet sau măsură cu măsură până la final de august şi decizia o vom lua în Guvern", a spus Teodorovici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE