Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prejudiciu de peste 5 milioane lei, identificat de inspectorii antifraudă

Postat la: 09.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Inspectorii antifraudă au identificat, în perioada 2014-2015, un grup de societăți care a prejudiciat bugetul statului cu peste 5 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată și impozitul pe profit, informează Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

„În urma controalelor, inspectorii DGAF au descoperit un mecanism de fraudare a bugetului de stat constând în achiziționarea de telefoane mobile și de accesorii din spațiul intracomunitar și comercializarea acestora pe piața internă, prin intermediul unor societăți cu comportament fiscal inadecvat", se arată în comunicatul de presă al DGAF. Drept urmare, inspectorii au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la aspectele identificate în perioada 2014-2015 și le-au comunicat organelor de urmărire penală posibila săvârșire a unor fapte privind spălarea banilor.

De altfel, în 7 decembrie 2016, au fost efectuate percheziții la domiciile persoanelor și la sediile unor firme implicate în activități de evaziune fiscală, de către polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Totodată, acțiunea a avut sprijinul Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE