Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Premierul Cioloș va prezenta, la începutul săptămânii viitoare, situația economică în Parlament

Postat la: 13.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Birourile permanente reunote ale Senatului și Camerei Deputaților au hotărât, la solicitarea PSD, ca premierul Dacian Cioloş să prezinte, luni, la ora 14.30, în plenul reunit al Parlamentului, situaţia economică a ţării, informează news.ro.

"S-a decis invitarea prim-ministrului pentru a prezenta un raport cu privire la execuţia bugetulu,i pentru că în spaţiul public au apărut tot felul de informaţii contradictorii şi Biroul Permanent s-a consultat cu Cabinetul prim-ministrului şi am convenit că luni, pe 19 septembrie, la ora 14.30 va fi prezent în faţa Camerelor reunite", a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că premierul va avea la dispoziţie 30 de minute pentru a face o prezentare la început, urmând intervenţiile din partea grupurilor parlamentare, iar la final, Cioloş va putea să răspundă întrebărilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis, în urmă cu o săptămână, o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care îi cere să prezinte "de urgenţă" în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare.

Întrebat despre scrisoarea liderului PSD, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a spus că iniţiativa preşedintelui PSD "este foarte bună", pentru că va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice sunt foarte bune, respectiv creşterea economică şi încasările, care sunt peste program.

"Va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o creştere economică de 6% în trimestrul doi, sunt încasări peste program, dar detaliile le va spune premierul Dacian Cioloş în Parlament", a explicat Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a adăugat că prezenţa premierului în Parlament va fi şi o bună ocazie pentru a atrage atenţia asupra iniţiativelor parlamentarilor care pun presiune pe buget.

"E şi o bună oportunitate de a atrage atenţia în Parlament asupra iniţiativelor legislative care pun presiune pe buget şi, pe cale de consecinţă, pe deficitul aprobat tot de Parlament", e concluzionat Iolu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE