Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Presedintele Iohannis anunta ambasadele ca nu numeste premier penal

Postat la: 14.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Klaus Iohannis le-a dezvaluit ambasadorilor, intr-o intalnire de lucru care a avut marti la ora 13, ca nu va alege un premier care nu va respecta criteriile de integritate enuntate deja de presedinte.

In cadrul unui dejun de lucru cu ambasadorii UE acreditati la Bucuresti, presedintele Klaus Iohannis a declarat, inca o data, ca va face numirea noului premier "numai cu respectarea criteriilor de integritate". Redam integral comunicatul de presa facut public de Administratia Prezidentiala:

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, s-a intalnit marti, 13 decembrie a.c., cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti, in cadrul unui dejun de lucru, gazduit de Ambasada Republicii Slovace. Presedintele Romaniei a felicitat Republica Slovaca pentru eforturile depuse si rezultatele obtinute pe perioada detinerii Presedintiei Consiliului UE, in cel de-al doilea semestru al acestui an, intr-un climat european care se confrunta cu multiple provocari. Intalnirea a prilejuit discutii despre situatia interna din Romania, dar si despre temele aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 15 decembrie a.c.

Referitor la situatia interna, au fost discutate cu prioritate rezultatele si implicatiile alegerilor parlamentare care au avut loc in 11 decembrie. Presedintele Romaniei a mentionat ca acestea s-au desfasurat in bune conditii, fiind foarte bine organizate. In acest context, Presedintele Klaus Iohannis a evidentiat ca Romania are, in prezent, o democratie consolidata, ceea ce se confirma si prin faptul ca din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice nationaliste, eurosceptice sau extremiste.

In ceea ce priveste desemnarea noului prim-ministru, Presedintele Romaniei a subliniat ca va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enuntat inaintea inceperii campaniei electorale. Pe de alta parte, Presedintele Klaus Iohannis a mentionat ca, in ciuda situatiei complicate la nivel european, Romania isi mentine angajamentul ferm fata de proiectul european si, de asemenea, cetatenii romani sunt profund atasati valorilor europene. Romania considera ca adancirea integrarii europene este calea de urmat pentru un viitor de succes al Uniunii Europene.

In ceea ce priveste aderarea tarii noastre la zona euro, Presedintele Romaniei a mentionat ca aceasta ramane un obiectiv strategic, mentionand ca mult mai important decat fixarea unui termen de aderare este ca Romania sa faca eforturile necesare astfel incat sa fie foarte pregatita pentru aderare intr-o perioada rezonabila de timp.

Referitor la detinerea presedintiei Consiliului UE de catre Romania in 2019, Presedintele Klaus Iohannis a mentionat ca exercitarea pentru prima data de catre tara noastra a Presedintiei rotative a Consiliului UE va fi o importanta oportunitate pentru statul roman, dar si o mare responsabilitate, depunandu-se toate eforturile pentru a exercita cu succes acest mandat".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE