Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Presedintele Poloniei va ajunge la Club Colectiv sa depuna o coroana si sa aprinda o lumânare

Postat la: 02.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conform unor surse politice, echipa care se ocupa de protocolul presedintelui Poloniei a anuntat ca in seara zilei de luni, sau cel tarziu marti dimineata, acesta va fi prezent in fata Clubului Colectiv pentru a depune o coroana si aprinde o lumânare in memoria victimelor cumplitei tragedii de vineri seara soldata cu moartea a 30 de tineri.

Preşedintele polonez Andrzej Duda soseşte luni la Bucureşti, unde urmează să fie primit marţi de preşedintele român Klaus Iohannis, relatează postul Radio Polonia în pagina electronică. Cei doi şefi de stat urmează, de asemenea, să discute despre pregătirile în vederea Summitului NATO de la Varşovia, de anul viitor, precizează preşedinţia poloneză.

Andrzej Duda va fi prezent si la Clubul Colectiv, conform unor surse politice apropiate presedintiei, acesta doreste chiar in seara de luni, dupa ce aeronava prezidentiala va ateriza sa mearga la locul tradediei. Daca acest fapt nu va fi posibil, atunci el va face acest gest marti dimineata. Este o a doua dovada de solidaritate cu România si cu doliul national, dupa ce si autoritatile din Bulgaria au declarat ca vor tine doliu alaturi de romani pentru cumplitul eveniment.

O reuniune la nivel înalt între liderii a nouă ţări din Europa Centrală şi de Est membre NATO urmează să aibă loc miercuri la Bucureşti. Întâlnirea va fi coprezidată de preşedintele Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. Cele nouă ţări, care constituie flancul de est al Alianţei Nord-Atlantice, urmează să facă o declaraţie comună miercuri.

De la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei şi anexarea de către Rusia a Crimeei, în martie 2014, ţările din regiune sunt îngrijorate cu privire la următoarea iniţiativă a Moscovei, mai ales în contextul în care armata rusă şi-a multiplicat manevrele militare în regiune. Ţările membre NATO discută despre o creştere a numărului de militari staţionaţi de-a lungul frontierei cu Rusia şi despre plasarea lor sub comanda oficială a Alianţei. Potrivit WSJ, un plan prevede plasarea de batalioane în Polonia şi cele trei state baltice - Estonia, Letonia şi Lituania -, iar altul prevede un singur batalion NATO în regiune.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE