Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Prima reacție a lui Victor Ponta după votul din Camera Deputaților

Postat la: 09.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul Victor Ponta a scăpat de urmărirea penală pentru acuzațiile care i le aduce DNA după ce deputații au respins solicitarea procurorilor anticorupție. La ieșirea din sala de vot, premierul a spus că votul a fost unul normal, dar că acum trebuie ca parlamentarii să se gândească și la ceilalți români care nu beneficiază de imunitate. 

"Vreau şi cred că Parlamentul şi Guvernul au obligaţia de a respecta Constituţia şi de a-i apăra mai ales pe alţii, pentru că alţii, oameni simpli, nu au sprijinul pe care am avut eu ocazia să-l am. La asta trebuie să ne gândim de acum încolo", a fost declarația premierului la plecarea din Camera Deputaților.

Plenul Camerei Deputaţilor a RESPINS marţi solicitarea procurorului general de încuviinţare a începerii a urmăririi penale a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese, dupa ce proiectul de hotărâre prin care se respinge cererea de urmărire penala a fost adoptat cu 231 voturi pentru si 120 împotriva.

Procurorii susțin că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale). Faptele ar avea legătură cu funcția de prim-ministru.

Conform DNA, el este acuzat că l-a desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul, ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor, în condițiile în care premierul ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia și de dreptul de folosință gratuită a unui autoturism. Pentru aceste acuzații de conflict de interese, DNA a sesizat Camera Deputaților.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE