Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primii refugiati vor ajunge in Romania in noiembrie

Postat la: 01.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primii imigranti pe care Romania s-a angajat sa-i primeasca la cererea Uniunii Europene vor sosi in tara in luna noiembrie, a anuntat, marti, consilierul pe politici europene al presedintelui Klaus Iohannis.

 

Orban a precizat, intr-un interviu la Europa FM, ca, in total, in Romania vor ajunge putin peste 1.700 de refugiati, insa ei vor sosi treptat in cele sase centre de primire disponibile si vor fi verificati. Consilierul prezidential sustine ca cine nu va avea dreptul la azil nu va putea ramane in Romania, scrie Mediafax. "Oferta a fost facuta de catre Guvernul Romaniei si este urmatoarea: 1.705 migranti pe asa-numitul mecanism de relocare intra-UE, adica sa preluam 1.705 persoane din alte state membre, mai precis din Grecia sau Italia, pe o perioada de doi ani, incepand cu luna noiembrie 2015. Si pe relocarea extra-UE, deci din tabere de refugiati din afara UE, 80 de persoane, tot pe o perioada de doi ani. In total, oferta facuta de Guvernul Romaniei a fost de 1.785 de persoane", a precizat Orban.

Cele sase centre in care vor ajunge imigrantii sunt in localitatile Bucuresti, Giurgiu, Galati, Somcuta Mare, Radauti si Timisoara. Aici, imigrantii vor primi apa, hrana, cazare si servicii consulare, iar Romania va primi de la Uniunea Europeana cate 6 mii de euro pentru fiecare persoana. Regimul in aceste centre va fi unul deschis, spune Leonard Orban, potrivit europafm.ro. Pe de alta parte, Orban a aratat ca, dupa parerea sa, Romania nu este pregatita sa integreze migranti, el mentionand totodata necesitatea unei strategii.

"E o parere personala, subliniez: Romania este complet nepregatita pentru a integra migranti. (...) In calitate de comisar european, am vizitat foarte multe state membre si am vazut problemele care exista in ceea ce priveste integrarea migrantilor, de la problemele adultilor - dificultatile de gasire a unui loc de munca, invatarea limbii tarii gazda - pana la dificultatile pe care le au copiii sa se integreze in sistemele scolare. (...) Cred ca in Romania - si in acest context, dar trebuie sa lasam la o parte acest context hai sa-i spunem exploziv care exista la nivel european - este nevoie de discutii foarte serioase intre specialisti, sa stabilim cum ne putem pregati pentru integrarea migrantilor. E ridicol sa crezi ca intr-o Europa deschisa, mai devreme sau mai tarziu, nu vor veni migranti la tine, ca nu se vor stabili din ce in ce mai multi straini, nu neaparat din Asia, de pe alte continente, si vor veni si vei avea probleme de integrare", a mai spus Orban.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE