Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Programul de guvernare al lui Dacian Cioloş e definit de analisti ca foarte interesant

Postat la: 16.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Premierul desemnat Dacian Cioloș a trimis, luni dimineață, Parlamentului programul de guvernare, urmând ca marţi să îl prezinte în plenul celor două Camere. Principalele puncte din programul de guvernare al lui Cioloş legate de legea electorală se referă la amendarea, de urgenţă, a legislaţiei electorale cu stabilirea a două tururi de srutin pentru alegerile de primari şi preşedinţi de consilii judeţene şi eliminarea pragului pentru consiliile locale.

O altă modificare se referă la reducerea numărului de semnături pentru independenţi, dar şi posibilitatea asocierii unor dependenţi pe liste pentru consliile locale. Facilitarea creării unor secţii de votare pentru diaspora este un alt obiectiv al lui Cioloş, astfel încât "niciun proces electoral din România să nu mai fie vreodată pus sub semnul întrebării din cauza modului de organizare".

Programul de guvernare al premierului desemnat prevede şi realizarea unui proiect de comasare a alegerilor prin uniformizarea tuturor mandatelor la cinci ani şi alinierea datelor pentru alegerile prezidenţiale, parlamentare, europarlamentare şi locale.

"Principalul obiectv este acela de a armoniza numărul minim de semnături pentru o proupunere legislativă prin iniţiativă cetăţenească, cu numărul de alegători pentru un post de parlamentar. Logica este aceea că dacă un anumit număr de alegători sunt reprezentanţi în parlament de un parlamentar, acelaşi număr de alegători să poată propune un proiect legislativ în mod direct, prin iniţiativă cetăţenească".

Programul guvernului Cioloş prevede şi digitalizarea listelor electorale în regim de urgenţă şi informatizarea procesului electoral pentru a evita fraudele electorale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE