Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Radu Preda: „Muzeul crimelor comunismului trebuie să alimenteze pro-democraţia!"

Postat la: 27.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

România are nevoie de un muzeu al crimelor comunismului care să nu aibă scopul de a alimenta anticomunismul - deoarece s-ar ajunge la un joc steril: ideologie-contraideologie -, a afirmat directorul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului, Radu Preda.

Rolul unui astfel de muzeu este acela de a alimenta pro-democraţia, a explicat reputatul teolog, invitat în emisiunea „Imparţial", de la Digi24.

O pedagogie muzeală de vârf

„Mi l-aș dori (muzeul crimelor comunismului n.n.) nu în Casa Poporului, nu în altă parte, mi l-aș dori într-o clădire nouă, dacă se poate în centrul orașului, accesibilă cu metroul, la care la „Școala altfel" să poată veni clasele de copii, mi-aș dori să avem o pedagogie muzeală de vârf, astfel încât toate aceste orori să nu alimenteze până la urmă anticomunismul, pentru că scopul acestui muzeu, paradoxal, nu este să alimenteze anticomunismul, pentru că atunci am intra în jocul ideologie-contraideologie.

Tinerii şi darul libertăţii

Eu mi-aș dori ca un muzeu al crimelor comunismului să alimenteze pro-democrația, adică oamenii tineri mai cu seamă să fie conștienți că darul libertății nu este de la sine înțeles și că el este reversibil și de aceea trebuie să fie conștienți că trebuie să-l păstreze cu gelozie", a spus directorul ICCMER.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE