Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Raimonds Vejonis este noul președinte al Letoniei. Alegerile se fac în Parlament

Postat la: 03.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Raimonds Vejonis, ministrul Apărării și membru al partidului ecologist, a fost ales, miercuri, noul președinte al statului cu voturile a 55 dintre cei 100 de membri ai parlamentului leton. Vejonis este primul șef de stat ecologist din Uniunea Europeană.

Raimonds Vejonis are 48 de ani și a devenit primul membru al grupării ecologiștilor european care a obținut un mandat de șef al unui stat membru UE. Acesta a promis că "va face tot posibilul pentru a continua să amelioreze securitatea Letoniei și bunăstarea țării în întregul ei".

Ecologistul care a deținut în ultimii ani mandatul de ministru al Apărării îi succede în funcție lui Andris Berzins, care nu a mai candidat pentru un nou mandat de președinte. Vejonis este cunoscut ca un aprig opozant al Rusiei și s-a făcut remarcat prin pozițiile foarte ferme pe care le-a luat față de Moscova
Noul președinte, care a fost biolog înainte de a intra în politica, s-a născut în Rusia în apropiere de Pskov, unde tatăl său activa în armata sovietică.

Potrivit legislației letone, președintele este ales cu majoritatea voturilor membrilor Parlamentului și este comandant al forțelor armate, îl nominalizează pe premier și exercită oficiul de promulgare a legilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE