Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Raluca Prună a fost întâmpinata cu prune la Penitenciarul Gherla

Postat la: 26.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Raluca Prună, ministrul Justiției, a fost la Penitenciarul Gherla alături de ambasadorul Norvegiei Tove Westberg pentru a inaugura un centru terapeutic pentru femei cu o capacitate de 60 de locuri, finanţat cu 1,2 milioane de euro din fonduri norvegiene. Oaspeții au fost întâmpinați cu huiduieli și cu pungi de prune de cei peste 100 de angajați ai penitenciarului,care protestează în fața pușcăriei.

Angajații sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi cer majorarea salariilor, eliminarea inechităţilor salariale, a deficitului de personal şi demiterea ministrului Justiţiei pentru "incapacitate profesională". Protestatarii au bannere cu mesaje precum "Muncim pe datorie, ruşine să vă fie", "Legea trebuie aplicată, nu încălcată" şi "Stop discriminării". Totodată, cei peste o sută de angajaţi ai Penitenciarului Gherla care protestează au adus şi pungi cu prune. De asemenea, protestatarii au scandat "Demisia", "Ruşine să vă fie", "Jos ministrul mincinos" şi "Jos Guvernul mincinos".

In momentul când ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a ajuns la Penitenciarul Gherla, protestatarii au huiduit. Unul dintre liderii angajaţilor a declarat că protestatarii aşteaptă o întâlnire cu ministrul Justiţiei pentru a-i aduce la cunoştinţă nemulţumirile pe care le au. "Am declanşat mişcări de protest în toate penitenciarele din ţară şi cerem îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal în penitenciare, deoarece este un mare deficit, eliminarea inechităţilor salariale şi demitea ministrului Justiţiei pentru incapacitate profesională. Avem în penitenciare 1,5 milioane de ore suplimentare, care sunt imposibil de recuperat din cauza deficitului de personal de 8.000 de angajaţi", a afirmat acesta, .

O delegaţie a protestatarilor a fost invitată la discuţii cu ministrul Justiţiei. Proteste au loc și la Constanţa, unde câteva zeci de angajaţi ai Penitenciarului Poarta Albă şi ai Spitalului Penitenciar Poarta Albă s-au strâns în faţa penitenciarului, sindicaliştii denunţând "discriminarea de la nivel guvernamental" şi lipsa de personal şi cerând îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi salarii mai bune.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE