Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Raport OLAF: România, pe primul loc la anchetele privind fraudele cu fonduri europene

Postat la: 02.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit celui mai recent raport al Oficiului European de luptă antifraudă (OLAF) dat astăzi publicității, România se afla pe primul loc la anchetele privind fraudele cu fonduri europene. OLAF a anunţat ca a deschis 36 de dosare cu suspiciuni de fraudă cu bani europeni din fondurile pe agricultură, cele structurale și cele cuprinse în noile instrumente financiare.

La mare distanță se află Ungaria și Bulgaria cu 13 respectiv 11 investigații deschise de oficiul european. Conform raportului, din România, OLAF a primit, in 2014, 79 de reclamații privind posibile fraude dintre care 6 sunt venite de la autorităţile naționale, iar restul de 73 din sursa privată, doar în jumătate dintre cazuri fiind începută ancheta.

De la momentul integrării europene, OLAF a trimis Bucureștiului 89 de recomandări de începere a urmăririi penale dintre care 16 s-au încheiat cu trimitere în judecată și condamnare, iar 37 au fost clarificate de DNA cu neînceperea urmăririi penale. Un număr de 11 se află în atenția procurorilor, în timp ce 25 sunt încă sub anchetă la Bruxelles. Anul trecut, OLAF a primit cele mai multe reclamații privind posibile fraude în cheltuirea fondurilor europene, un număr de 1417, dintre care 397 de investigații s-au încheiat cu recomandarea trimisă autorităţilor competente din statele membre sau terțe pentru începerea urmăririi penale, fiind vorba de cea mai mare sumă pe care OLAF a propus-o vreodată spre recuperare - 901 milioane de euro cheltuite ilegal în ultimii 5 ani.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE