Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Razie ANAF în Centrul Vechi al Bucureştiului. Ce au descoperit cei de la Antifraudă

Postat la: 21.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

220 de inspectori antifraudă au verificat sâmbătă noapte firmele din zonele Centrul Vechi, Ateneu şi Herăstrău. ANAF a anunţat că reprezentanţii a 49 de agenţi economici, verificaţi în cadrul controalelor de sâmbătă noaptea au fost invitaţi la sediul Direcţiei Antifraudã în cursul zilei de marţi.

"Discuţiile vor viza gãsirea de soluţii pentru eliminarea practicilor uzitate de aceştia, respectiv ţinerea unei evidenţe duble şi eliberarea notelor proforme/de consum/bonurilor nefiscale în locul bonului fiscal", a anunţat ANAF. Sâmbătă noaptea, un număr de 220 de inspectori antifraudã au verificat 98 de societãţi comerciale din zonele Centrul Vechi, Ateneu şi Herãstrãu, din Bucureşti. Inspectorii au vrut să vadă dacă firmele folosesc case de marcat electronice fiscale şi dacă emit bonuri fiscale.

Inspectorii Antifraudă au aplicat 135 de amenzi în valoare de 437.200 lei, au confiscat 8.081 lei, au dat 11 avertismente şi au suspendat activitatea unei firme. "În urma acţiunii de sâmbãtã noaptea, s-a constatat cã, aproape fãrã excepţie, cei controlaţi eliberau note de platã/ proforme sau bonuri nefiscale în locul bonului fiscal, existând suspiciunea întemeiatã cã aceştia ţin evidenţa dublã a activitãţii", se arată în comunicatul ANAF. Fiscul avertizează că firmele care nu emit bonuri fiscale riscă să fie închise.

"Întrucât, în ciuda acţiunilor concertate ale inspectorilor antifraudã demarate în martie 2015, o parte dintre agenţii economici nu au înţeles cã, alãturi de cazurile de mare evaziune instrumentate, ANAF acordã o atenţie deosebitã evaziunii fiscale rezultate din neemiterea bonului fiscal, se va proceda la o verificare atentã a evidenţelor tehnico-operative şi contabile. În situaţia repetãrii unor astfel de constatãri, în conformitate cu OUG 28/1999, activitatea acestor agenţi va fi suspendatã", se mai arată în comunicatul de la ANAF.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE