Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Remus Truică chemat la audieri la DIICOT

Postat la: 04.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Remus Truică a ajuns, joi dimineața, la sediul DIICOT alături de avocatul. Omul de afaceri a refuzat să facă declarații cu privire la motivul pentru care a fost chemat de procurorii antifraudă, dar este posibil să aibă legătură cu dosarul în care se află deja sub control judiciar - cel al creditelor BRD. 

Afaceristul a fost pus sub control judiciar recent în dosarul megacreditelor de la BRD, iar pe averea sa a fost instituit sechestru asigurator.
Procurorii DIICOT au început pe 19 mai urmărirea penală a lui Truică în dosarul "Bancherilor" pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal şi complicitate la spălare de bani. Truică s-a prezentat la acea dată la sediul DIICOT, pentru a fi audiat în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD în care sunt acuzați și Adrian Sârbu și Sorin Roșca Stănescu. Avocatul său a cerut însă atunci un termen pentru studierea dosarului.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că la sfârşitul anului 2007 la nivelul conducerii executive a BRD - GROUP SOCIETE GENERALE a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne, cât şi cele emise de Banca Naţională a României, unor persoane fizice şi/sau societăţi comerciale, activitatea infracţională concretizându-se în obţinerea unor importante sume de bani din săvârşirea subsecventă a unor infracţiuni de înşelăciune, fiind cauzat un prejudiciu de 43.500.000 de euro în dauna BRD - GROUP SOCIETE GENERALE. Membrii grupului infracţional organizat au acţionat în mod concertat, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, aceea de a obţine importante beneficii financiare, potrivit contribuţiei infracţionale pe palierele execuţionale din cadrul grupării. În cadrul grupării infracţionale organizate, fiecare membru a desfăşurat activităţi specifice interesului, poziţiei, pregătirii şi profesiei sale, în vederea fraudării sistemului bancar, cu desfăşurare pe termen lung", arăta DIICOT într-un comunicat.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE