Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România, printre ţările membre UE în care cetăţenii cred că violul poate fi provocat de victimă

Postat la: 25.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziua internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor celebrată pe 25 noiembrie. România se numără printre statele membre ale Uniunii Europene în care cetăţenii consideră că violul poate fi provocat de victimă, potrivit unui studiu al Uniunii Europene.

Unul din patru europeni consideră că violul poate fi justificat în anumite circumstanţe, în timp ce unul din cinci spun că violenţa împotriva femeilor este adesea provocată de către victimă, potrivit unui studiu al Uniunii Europene. Rezultatele sondajului demarat de biroul de statistică al Uniunii Europene au fost publicate joi, 24 noiembrie, cu o zi înaintea Zilei internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, care se celebrează pe 25 noiembrie.

De asemenea, se precizează că una din trei femei din statele membre ale Uniunii Europene s-au confruntat cu violenţă fizică şi / sau sexuală începând cu vârsta de 15 ani. Aşadar, potrivit studiului, există percepţia în Europa că victima poate fi de vină pentru violenţa sexuală comisă. Totodată, în studiu se arată că atitudinea faţă de ipoteticul consimţământ sexual variază foarte mult, în rândul statelor membre. Mai mult de unul din patru (echivalentul a 27 %) europeni au spus actul sexual fără consimţământ poate fi justificat, în cazul în care victima se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, sau dacă victima este îmbrăcată sumar, astfel că poate atrage posibili atacatori.

Mai mult de unul din cinci (echivalentul a 27 %) au spus că femeile exgerează acuzaţiile de abuz sau viol. Acest punct de vedere este larg răspândit în Malta, Cipru şi Lituania, dar, în schimb, doar 8 % dintre suedezi au convigeri similare. De asemenea, cetăţenii din România şi Ungaria desconsideră acuzaţiile formulate de femei, într-un procent mai mare în comparaţie cu respondenţii din Suedia. Totodată, studiul Uniunii Europene arată că o mulţime de abuzuri nu au fost raportate. Doar 12 % dintre victime au mers la poliţie, printre acestea numărându-se şi reclamanţi care au făcut acuzaţii în numele membrilor familiei sau prietenilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE