Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Românii din Italia cer ajutor după cutremurul de duminică

Postat la: 01.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

MAE a anunţat că, pe lângă cetăţeanul român de 56 de ani care a fost găsit mort într-o maşină în care se mutase de frica unui nou cutremur, cel puţin alţi patru români au fost afectaţi de cutremurul de 6,5 grade pe Richter survenit duminică în Italia.

Doi dintre aceştia au solicitat sprijin pentru repatriere şi urmează să revină curând în ţară, iar alţi doi care ceruseră acelaşi lucru au plecat deja spre România. De asemenea, Ambasada României la Roma caută să afle dacă există români spitalizaţi în urma seismului. Un român din Italia, care şi-a petrecut noaptea în maşină de teama unui nou cutremur, a fost găsit mort. Deocamdată nu se ştie cauza oficială a decesului, dar se presupune că românul de 56 de ani a făcut stop cardio-respirator din cauza frigului. Ambasada României la Roma este în contact cu familia românului şi va acorda asistenţa necesară în vederea repatrierii.

Doi cetăţeni români din zonele calamitate au solicitat sprijin pentru repatriere, aceştia urmând să se deplaseze în România în perioada imediat următoare. Totodată, MAE precizează că alţi doi cetăţeni români care ceruseră sprijin pentru repatriere se află în drum spre România, anunţă televiziunea publică. Ambasada României la Roma s-a autosesizat şi a făcut demersuri pe lângă autorităţile italiene cu privire la decesul unui cetăţean român, care a survenit luni dimineaţă, la 24 de ore după producerea seismului, a informat MAE.

Din verificările efectuate până la momentul actual, nu există cetăţeni români spitalizaţi în urma cutremurului. De asemenea, o mare parte dintre cetăţenii români care şi-au pierdut locuinţele în urma cutremurului din 30 octombrie 2016 au fost transferaţi în hotelurile din zona lacului Trasimeno (regiunea Umbria). Misiunea diplomatică de la Roma este în legătură cu autorităţile locale pentru a afla informaţii cu privire la cetăţenii români rămaşi fără adăpost, precum şi locaţiile exacte unde au fost mutaţi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE