Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România va trece la moneda unică EURO în 2019. Ne așteaptă un nou referendum

Postat la: 04.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În contextul unor discuții din ce în ce mai frecvente legate de aderarea României la moneda europeană, premierul Victor Ponta a anunțat că mai sunt încă multe de făcut până la acel moment. Totuși șeful Executivului spune că anul 2019 va fi cel mai probabil cel în care țara noastră va adopta euro ca monedă oficială. 

Ţara noastră ar urma să renunțe la leu la jumătatea anului 2019, iar populația va fi consultată printr-un referendum în acest sens, notează Digi24.ro. „Scopul nostru politic de a adera la zona euro - guvernatorul BNR spune atunci când suntem pregătiţi, politicienii spun că timpul potrivit trebuie să fie un termen clar - este o ţintă sustenabilă şi pozitivă pentru România", a declarat Victor Ponta.

Data la care va fi organizat un posibil referendum de consultare a românilor privind trecerea la moneda euro va fi stabilită de Klaus Iohannis, după ce vor avea loc negocieri cu toate părţile implicate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE