Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Romeo Stavarache, 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Apartamentul"

Postat la: 20.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul Romeo Stavarache a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul Bacău Romeo Stavarache a primit astăzi, la Tribunalul Bacău, o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare şi o perioadă de încercare de 5 ani, Gheorghe Muntianu, fost şef al Fondului Locativ, tot 3 ani cu suspendare, iar Gavril Pircu, fost şef al serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Bacău, 2 ani cu suspendare.

Stavarache a mai primit, pe langa pedeapsa, un termen de încercare de 5 ani, pentru „tentativă de abuz în funcţie", faptă care s-ar produs la atribuirea unui apartament către Gheorghe Muntianu, subordonat în Primăria Bacău. Imediat după aflarea soluţiei, Romeo Stavarache a formulat apel şi şi-a exprimat, în continuare, încrederea în corectitudinea Justiţiei. „Voi face apel şi îmi voi dovedi nevinovăţia. Am încredere în Justiţie şi în Justiţia Divină".

"Condamnă pe Stavarache Romeo, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit prevăz. de art. 20 C.penal din 1969 rap. la art. 132 Legea nr. 78/2000 cu ref. la art. 248 C.penal din 1969 cu aplic. art. 41 al. 2 C.penal din 1969 şi art. 5 al. 1 C.penal la pedeapsa de 3 ani închisoare. Interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăz. de art. 64 lit. a teza a II a şi lit. b C.penal din 1969 pe durata şi în condiţiile prevăz. de art. 71 al. 2 C.penal din 1969. Potrivit art. 81 C.penal din 1969 suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate. Fixează termen de încercare de 5 ani conform art. 82 C.penal din 1969 şi atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor prevăz. de art. 83 C.penal din 1969. Suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a pedepsei principale în condiţiile prevăz. de art. 71 al. 5 C.penal din 1969. Potrivit art. 274 al. 1, 2 C.pr.penală obligă pe fiecare inculpat să plătească statului cîte 700 lei cheltuieli judiciare din care cîte 300 lei sunt în faza de urmărire penală. Constată că inculpaţii au fost asistaţi de apărători aleşi. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în soluţia Tribunalului Bacău.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE