Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












S-a făcut lumină! Arhiepiscopia Argeşului a cumpărat microhidrocentrala Călugăriţa de la Hidroelectrica

Postat la: 08.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Hidroelectrica a scos 34 de microhidrocentrale la licitaţie în iulie, dar a vândut doar două Arhiepiscopei Argeşului şi Muscelului a cumpărat de la Hidroelectrica microhidrocentrala Călugăriţa, din acelaşi judeţ, pentru 1,7 milioane lei, unitatea producând energie pentru a aproviziona 180 de gospodării.

„Microhidrocentrala Călugăriţa de pe râul Valea lui Stan (judeţul Argeş) a fost cumpărată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu 1,7 milioane lei, în timp ce cea de-a doua microhidrocentrală, Vlădeşti, aflată în bazinul râului Olăneşti din judeţul Vâlcea, a fost adjudecată de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei", a declarat avocatul Remus Borza, administratorul judiciar al companiei de stat.

Microhidrocentrala cumpărată de Arhiepiscopie are o putere instalată de 630 de kW şi produce energie suficientă pentru a aproviziona 180 de gospodării. A doua microhidrocentrală, cea de pe râul Olăneşti, are, de asemenea, o putere instalată mai mică de 1 MW. Hidroelectrica a vândut doar două dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la vânzare prin licitaţie în luna iulie.

Compania mai deţine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalată de până la 4 MW fiecare. Societatea de stat a înregistrat pe primul semestru ale acestui an un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decât profitul înregistrat în perioada similară a anului trecut, când societatea a raportat un profit de 510 milioane lei.

Cifra de afaceri aferentă primului semestru al anului a crescut cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014, respectiv de 1,851 miliarde lei faţă de 1,554 miliarde lei. Hidroelectrica este cel mai ieftin producător de energie din România. Compania se află pentru a doua oară în insolvenţă din februarie 2014, prima procedură de reorganizare având loc în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE