Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Să nu ne facem iluzii că problema Greciei dispare. Trebuie acționat din timp!

Postat la: 02.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu comentează declarațiile recente ale Președintelui Klaus Iohannis, conform cărora „nu trebuie să ne facem niciun fel de iluzie, [...] situația dificilă în care va intra Grecia ne va afecta pe toți", solicitând din nou explicații suplimentare privind soluțiile identificate de Administrația Prezidențială în urma discuțiilor din Consiliul European.

„Chiar dacă au fost făcute într-o conferință de presă pe alt subiect, sunt totuși binevenite comentariile făcute de președintele României privind situația din Grecia. Înțelegem că dânsul «nu își face iluzii», dar problema rămâne: faptul că nu avem mai multe informații sau soluții propuse de către cei care ne reprezintă la nivelul Consiliului European devine îngrijorător! Trebuie acționat din timp, în conformitate cu discuțiile de la Consiliul European! Ce am învățat în Parlamentul European, dar și pe parcursul studiilor mele din țară și din străinătate, este că o țară serioasă se pregătește mereu pentru momentele dificile. Aș fi vrut să aud din partea Președintelui României faptul că România este pregătită pentru aceste situații și că, în orice condiții, România are variante de lucru pe care le va pune de îndată în aplicare dacă situația se va dovedi îngrijorătoare", a afirmat Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a reiterat dorința sa de a exista un dialog constructiv între Președinția României, Guvernul României și deputații din Parlamentul European, solicitând organizarea unei astfel de reuniuni în cel mai scurt timp. „România trebuie să aibă o poziție comună la nivelul tuturor palierelor decizionale europene. Trei sferturi din legislația națională este influențată de legislația europeană, iar economia națională este dependentă de piața europeană. Cum putem să maximizăm rolul României în Uniunea Europeană dacă nu avem o poziție oficială exprimată pe subiecte de interes european și dacă nu există consultări care trec peste barierele ideologice?

Este nevoie ca Președinția României, care reprezintă țara noastră la nivelul Consiliului European, să inițieze consultări în cel mai scurt timp cu eurodeputații români și Guvernul României! Românii au îndurat austeritatea economică și provocările impuse de procesul de integrare în Uniunea Europeană, iar astăzi avem prea mult senzația că reprezentanţii externi ai ţării noastre au abandonat proiectul european al României. În fața unei crize care poate conduce la destrămarea Uniunii Europene, România nu poate sta nepăsătoare și trebuie să acționeze pentru a intensifica eforturile pentru realizarea unui compromis", a explicat demersul său europarlamentarul Victor Negrescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE