Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Samsung confirmă oprirea vânzărilor de telefoane Galaxy Note 7

Postat la: 03.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Samsung Electronics a confirmat ieri că opreşte livrările smartphone-urilor premium Galaxy Note 7 şi că va pregăti înlocuirea celor deja vândute, după ce a constatat un defect al bateriilor care poate provoca aprinderea acestora.

Compania sud-coreeană a anunţat că pregătirile pentru înlocuirea telefoanelor vor dura aproximativ două săptămâni. Nu este clar când vor fi reluate vânzările. Comunicatul Samsung a confirmat declaraţiile de vineri dimineaţă ale unor persoane apropiate situaţiei, potrivit cărora compania analizează posibilitatea rechemării de pe piaţă a telefoanelor premium Galaxy Note 7, din cauza informaţiilor că unele dintre acestea au luat foc atunci când se aflau la încărcat.Analiştii se aşteaptă ca problemele Note 7 să fie rezolvate rapid, dar acestea au potenţialul să deturneze redresarea diviziei de dispozitive mobile a Samsung.

Şefii Samsung se bazau pe succesul Note 7 pentru menţinerea creşterii vânzărilor în semestru al doilea, pe fondul concurenţei intense din partea unor companii precum Apple, care ar urma să lanseze noi modele iPhone săptămâna viitoare. "Ultimul lucru de care au nevoie este răspândirea pe Internet a informaţiilor care asociază numele Samsung cu baterii care explodează", a declarat Bryan Ma, analist la firma de cercetare a pieţei IDC.

Samsung a anunţat miercuri că a oprit livrările de dispozitive Galaxy Note 7 către principalii trei operatori de telecomunicaţii din Coreea de Sud, pentru a fi efectuate teste suplimentare de calitate. Compania nu a oferit detalii referitoare la problemele identificate la telefoanele Galaxy Note 7, care au fost lansate în Coreea de Sud şi alte pieţe pe 19 august, fiind în general bine primite de critici. Capitalizarea de piaţă a Samsung Electronics a scăzut joi cu circa 7 miliarde de dolari în urma informaţiilor, dar încrederea investitorilor pare să fi revenit vineri, acţiunile urcând cu 0,6%, peste avansul bursei coreene, de 0,3%.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE