Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal din cauza Uber! Taximetristii au trecut la amenintari

Postat la: 29.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul International „Henry Coanda" din Otopeni au anuntat ca se vor retrage, de saptamana viitoare, daca nu va fi eliminata reclama care incurajeaza calatorii sa apeleze la serviciile de transport in sistem UBER, anunta COTAR.

„Suma pe care o platim aeroportului este de circa 220.000 de euro anual, pentru a ne da dreptul sa operam in zona aeroportului. Conducerea Aeroportului Henri Coanda ignora absolut toate problemele pe care le-a creat pirateria taximentristilor care opereaza ilegal in zona aeroportului si permite accesul masinilor in sistem UBER. Mai mult, aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetatenii romani sau straini care au nevoie de transport inteleg ca UBER este compania acreditata inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport catre orice destinatie", se arata intr-un comunicat COTAR. Reprezentantii COTAR (Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania) atrag atentia ca activitatea Uber nu este reglementata legal.

„Le amintim celor care au permis accesul masinilor in sistemul UBER la aeroport ca aceasta activitate este nereglementata, deci in afara legii, in Romania. Le mai amintim ca, nu mai departe de saptamana trecuta a fost declansat in mass-media un monstruos scandal care aducea in prim plan agresiunile la care au fost supusi foarte multi cetateni straini care au fost racolati de piratii taximetristi. Acesti pirati au sechestrat si au agresat persoane, pentru a le forta sa plateasca sume exorbitante, nejustificate si nefiscalizate. Pedepsele pe care le-au primit piratii taximetristi agresori sunt de pana la 18 ani. Poate ca unora lise par pedepse prea mari, dar au fost stabilite in conformitate cu prevederile actualelor coduri, Penal si de Procedura Penala, ce prevad cumulul de pedepse, pentru toate dosarele in care o persoana este condamnata. Si numarul dosarelor de condamnare ale acelor pirati este extrem de mare", se arata in comunicatul citat.

Reprezentantii COTAR sunt nemultumiti pentru ca transportatorii-pirat strica imaginea companiilor autorizate de transport persoane din Romania. Conducerea COTAR anunta ca, daca reclama in cauza nu este retrasa, de luni taximetristii platitori de taxe nu vor mai veni la Aeroportul Otopeni. „Le mai reamintim celor din conducerea Aeroportului „Henry Coanda" de la Otopeni ca suma pe care o incaseaza anual de la companiile de taxi se ridica la circa 220.000 de euro. Ne permitem, ca platitorii acestei taxe de 220.000 de euro anual, sa le dam un ultimatum celor care conduc aeroportul de la Otopeni: daca pana luni nu va fi inlaturat panoul care face reclama transportului in sistem UBER, toate companiile de taxi platitoare de taxe pentru a opera pe aeroport se vor retrage. Facem acest lucru pentru o economie corecta in Romania, in acord cu legislatia in vigoare, dar si pentru ca nu putem inchide ochii in fata pericolelor la care sunt expusi clientii, prin dezinformarea lor chiar cu acordul conducerii aeroportului. Dorim sa asiguram un transport civilizat, cu preturi corecte, afisate la vedere, fara posibilitatea de negociere, dar si sa garantam siguranta clientilor care au nevoie de transport in regim de taxi sau de transferuri de la Aeroportul International „Henri Coanda" de la Otopeni", de mai arata in comunicatul COTAR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE