Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal diplomatic de proporții între România și Ungaria. Viktor Orban a postat fotografii cu semnele Ungariei Mari

Postat la: 26.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Viktor Orban, premierul Ungariei a provocat un scandal diplomatic uriaș după ce a publicat o serie de fotografii cu simbolurile Ținutului Secuiesc și cu Ungaria Mare. Postările prim-ministrului maghiar vin la doar o zi după ce acesta a fost sâmbătă la Universitatea de Vară "Tusványos" de la Băile Tuşnad.

Fotografiile au fost publicate de premier pe pagina sa de Facebook și reprezintă imagini cu insigne metalice şi de lemn ale "Ungariei mari" şi ale aşa-numitului "Ţinut Secuiesc".

Viktor Orbán a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară "Tusványos" de la Băile Tuşnad, că: "Până în 2012 şi chiar şi în 2012, eu cred că relaţia dintre România şi Ungaria s-a bazat pe nişte principii foarte bune, pragmatice şi de încredere. Din păcate, în 2012 s-a schimbat situaţia. Eu nu îmi aduc aminte ca politicienii să fi jignit Ungaria de atâtea ori vreodată în istorie de câte ori s-a întâmplat acest lucru după 2012. Noi nu nu ne-am revanşat şi nici nu ne revanşăm, pentru că suntem interesaţi de o relaţie bună, eficientă, cu România, dar problema este că nimeni nu înţelege ce se întâmplă. Adică, de ce nu se întâmplă absout nimic?".

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat public la imaginile postare de premierul maghiar. "Din păcate, la numai o zi după ce a făcut apel la pragmatism şi s-a pronunţat în favoarea unei relaţii eficiente româno-ungare, premierul ungar V. Orban a ales să posteze pe contul său de Facebook imagini incluzând simboluri ale Ungariei Mari şi ale Ţinutului Secuiesc. Promovarea, personal de către premierul ungar, a acestor simboluri revizioniste, complet inacceptabile şi contrare spiritului Tratatului de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară din 1996, Declaraţiei privind cooperarea şi parteneriatul strategic româno-ungar pentru Europa în secolul XXI din 2002 şi ordinii constituţionale din România", se arată într-o reacţie a MAE, postată tot pe Facebook.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE