Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SCANDAL: Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la sefia SIE, Iohannis a acceptat. Legatura cu Black Cube si Tony Blair

Postat la: 26.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mihai Razvan Ungureanu si-a depus, luni, la Administratia Prezidentiala demisia din functia de director al Serviciului Roman de Informatii (SIE). Demisia a ajuns pe masa lui Klaus Iohannis care a acceptat-o imediat.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Madalina Dobrovolschi. Aceasta a precizat ca interimatul va fi asigurat de generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului SIE. Purtatorul de cuvant de la Cotroceni a refuzat sa spuna daca cei doi inalti demnitari au avut o discutie pe acest subiect.

Scandalurile mocnite dintre Klaus Iohannis si MRU au existat de mai multa vreme, iar in urma cu cateva zile presedintele României i-a cerut demisia. Aceasta demisie apare la putina vreme cand ar fi urmat sa fie o sedinta speciala a CSAT, in care, surse au apreciat, ca s-ar fi discutat si despre nefunctionalitati ale SIE si despre faptul ca acest serviciu nu doreste sa colaboreze cu DNA, asa cum a cerut in repetate randuri Codruta Kovesi.

Tot despre MRU s-a speculat ca ar fi implictat in scandalul de spionaj al Black Cube impotriva Codrutei Kovesi si a familiei ei. De asemenea, s-a spus despre faptul ca Mihai Razvan Ungureanu ar fi aservit politicii israeliene si ca ar lucra in defavoarea statului roman si al aliatilor din NATO. In urma investigatiilor, DNA a gasit presupusul finantator al operatiunilor Black Cube in România. Ca atare e posibil ca demisia lui MRU sa musamalizeze un scandal imens si care musamalizare sa fi fost ceruta dinafara tarii.

Pe de alta parte, tot in dosarele DNA - conform altor sure - s-ar fi gasit legaturile "covalente" ale Afacerii "Tony Blair", care ii leaga in cercetarea procurorilor pe Victor Ponta si pe Sebastian Ghita. Tony Blair a venit la Bucuresti contra unei sume de bani, adus de fundatia lui Bogdan Theodorescu, dar in realitate a fost platit sa-i faca propaganda lui Ponta, iar MRU ar fi pus umarul la aceasta tranzactie politică.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE