Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal: S-a înfiinţat Patronatul Naţional al Agenţiilor de Turism, iar ANAT este în aer

Postat la: 29.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multi patroni de agentii de turism din Bucuresti si din tara au fost nemultumiti de activitatea si implicare celor care au condus si conduc Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT). Ca atare, ei au decis sa-si infiinteze propria structura patronala care sa le reprezinte cu adevarat interesele. Astfel, Judecatoria Sectorului 3 a aprobat pe data de 20 octombrie 2015 infiintarea Patronatului National al Agentiilor de Turism si, totodata, inscrierea acestei noi structuri patronale in Registrul National al Organizatiilor Patronale si Asociatiilor Profesionale.

Presedintele noului patronat este prof. univ. dr. Dragos Radulescu, decanul Facultatii de Relatii Economice Internationale de la Universitatea Dimitrie Cantemir. Astfel, noua structura patronala urmeaza sa se afilieze la Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) condusa la ora actuala de catre Mohamad Murad. De ce s-a infiintat Patronatul National al Agentiilor de Turism cand deja exista un patronat ANAT?„ Pentru ca mai multe agentii de turism au simtit de mai mult timp ca nu mai sunt reprezentate de catre ANAT si, ca atare, au decis sa-si faca propriul patronat care sa le reprezinte cu adevarat interesele", a declarat pentru ZIUAnews unul dintre fondatorii noii structurii patronale.

Ca urmarea a infintarii Patronatului National al Agentiilor de Turism si a afilierii acestuia la FPTR, ANAT are la ora actuala o mare problema de functionare. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, ANAT asa cum se prezinta pe site-ul propriu este „asociația patronală a agențiilor de turism din România, cărora le reprezintă interesele profesionale la nivel național și internațional" avand ca „membri activi peste 500 de agenții de turism, cele mai importante din piață, ce cumulează peste 85% din vânzările pachetelor de turism și călătorie și au împreună peste 4.000 de angajați". P

ractic, ANAT recunoaste ca este organizatie patronala. Insa, cei care au condus si conduc ANAT-ul au uitat sa transforme legal asociatia in patronat, si totodata sa solicite modificarea Hotararii de Guvern prin care a fost declarat de utilitate publica, dar si sa modifice denumirea de asociatie patronala in cea de organizatie patronala. La ora actuala, legislatia romaneasca iti interzice ca o orgamizatie patronala sa fie si de interes public. Mai mult, din februarie 2015 si pana acum, ANAT nu a inregistrat la Registrul National al Organizatiilor Patronale si Asociatiilor Profesionale modificarile din statut si noua conducere.

Ca atare, dupa mai bine de opt luni, in scripte, presedinte ANAT este tot Lucia Morariu si nu Aurelian Marin asa cum se mentioneaza la ora actuala pe site-ul ANAT. Mai trebuie precizat faptul ca, potrivit legislatiei in vigoare, ANAT fiind declarata asociatie de utilitate publica avea obligatia ca anual sa prezinte autoritatii nationale de resort, adica Autoritatea Nationala de Turism, un raport privind activitatea financiara, ceea cee nu s-a intamplat. E drept ca nici Autoritatea Nationala de Turism nu a solicitat un asemenea raport. Asa ca ANAT si ANT au incalcat legea ani la rand, dar pe cine mai intereseaza acum acest aspect!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE