Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se înfiinţează garda forestieră

Postat la: 12.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgența, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor vrea sa infiinteze nouă gărzi forestiere teritoriale, cu rolul „implementării și controlului aplicării regimului silvic și cinegetic".

Noua structură de control va avea 926 de angajați, din care 818 cu „atribuții de control și implementare", adica o persoană la 8.000 de hectare. În prezent, numărul personalului silvic cu atributii de control este de 399 de persoane, adica o persoană la 16.403 hectare. Creșterea numarului de personal angajat să păzească pădurile ar presupune un efort bugetar, doar în 2015, de 500 de milioane de lei. În nota de fundamentare a Ordonanței nu se precizează care ar fi efortul bugetar pentru anii următori.

Salariile celor angajați în Garda Forestieră vor fi echivalente cu cele ale angajaților ANAF. În plus, aceștia vor primi un spor de risc și o cotă parte din amenzile aplicate și din suma obținută prin valorificarea lemnului tăiat ilegal și confiscat. Practic, prin infiintarea acestei structuri, Guvernul speră să „reducă masiv tăierile ilegale", dar nu își stabilește o țintă concretă în acest sens. La ultima sedinta CSAT, defrișările ilegale au fost considerate ca fiind o problemă de siguranță națională.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE